Cursus startdatum

- 14 mei 2019  VOL

-zie verder datums bij www.pediroda.nl

Inschrijven

Zorg rondom de oncologische voet

Pedicures komen steeds vaker patiënten met kanker tegen in hun praktijk. De vraag naar informatie over dit onderwerp is sterk groeiend. Bij MSK-Havenco Opleidingsinstituut is er daarom een studiedag “Zorg rondom de Oncologische Voet” / “De Oncologsiche voet in uw praktijk  Tijdens deze zeer leerzame dag, vertelt onze speciaal hiervoor opgeleide docente, u over de mogelijkheden en onmogelijkheden die deze materie u als professioneel pedicure biedt.

Kanker, één op de drie mensen krijgt het, dus de kans is groot dat je er als mens of als pedicure mee in aanraking komt. In je praktijk moet je weten hoe je hier mee om moet gaan. Daarom is een praktische cursus opgezet, die je hiervoor “handen en voeten” geeft.

Inhoud cursus

Theorie;
Wat is kanker en wat zijn de behandelmogelijkheden van kanker, wat zijn bijwerkingen en gevolgen. Wat is curatieve of juist palliatieve behandeling; om daarna nog een stapje verder te gaan terminale zorg en het levenseinde … Achter iedere kanker zit een mens. Wat is de impact van de ziekte voor deze patiënt, maar ook voor de pedicure. Communiceren, begrip, ook kennis. Iedereen gaat er op zijn eigen unieke manier mee om, en dat zullen we moeten respecteren.

– Ontstaan van kanker, tumoren, kanker en uitzaaiingen.

– soorten behandelingen

– Bijwerkingen

– Huidkanker

– Integratieve medicijnen en complementaire zorg.

– Rol van de medisch pedicure

Praktijkgericht:
Wat moet je weten, wat mag je doen, mag je wel behandelen, met wie moet je afstemmen – aan wie moet je toestemming vragen – naar wie terugkoppelen? Herkenning met veel fotomateriaal ; wat zie je, indicatie of juist een contra-indicatie; wat kan je verwachten – wat zie je op voeten – de huid – de nagels. Formulieren – intake – screening – verzoek overdracht – patiënten overdracht, behandelplan Juiste materialen en instrumenten om mee te werken. Hygiëne – naar de klant toe, maar ook je persoonlijke hygiëne en bescherming. En niet te vergeten, goed voor jezelf zorgen. We werken meestal alleen, op een eilandje, zonder collega’s. Hoe kun je jezelf beschermen – lichamelijk en emotioneel. Waar liggen je grenzen en hoe kan je die bewaken.

Cursusduur
De cursusduur is van  10.00 -16.00 uur.

Vooropleiding
Om deel te kunnen nemen aan de cursus dient u in het bezit te zijn van een pedicure diploma.

Cursuskosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 125,00
Het lesgeld is inclusief hand-out en gratis koffie/thee en lunch.

Certificaat

Deze cursus wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat van Havenco Opleidingsinstituut.

Accreditatiepunten

U ontvangt voor deze cursus 6 accreditatiepunten. Domein Voetzorg  (periode 2018-2020)   Oude situatie ; 20 acc. punten