Cursus startdatum

-  2019 van 13.00-16.00 uur

Inschrijven

Cursus; De Kracht van Samenwerking Podotherapie & Pedicure

Doel en inhoud van de cursus;

Samenwerking tussen beide disciplines is dan ook erg belangrijk. Om tot een goede samenwerking te komen is het belangrijk elkaars expertise en behandelingsmogelijkheden goed te kennen zodat de patiënt adequaat en op het juiste moment kan worden doorverwezen.

In aanvulling op de podotherapeutische zorg, geven pedicures een verzorgende voetbehandeling ten aanzien van nagelknippen, eelt verwijderen en bijvoorbeeld de behandeling van likdoorns. Daarbij vormen zij een belangrijke ondersteuning aan het vakgebied van de podotherapeut.

Podotherapeuten kunnen in specifieke gevallen een doorlopende behandeling bij een pedicure aanraden, waardoor de patiënt minder vaak bij hem op het spreekuur hoeft te komen. Anderzijds is het voor pedicures mogelijk om hun patiënten door te verwijzen aan een podotherapeut, wanneer de klacht niet verdwijnt of er complicaties ontstaan. De podotherapeut kan middels diverse behandelmogelijkheden zoals het aanmeten van therapeutische inlegzolen, nagelbeugels en ortheses progressieve of recidiverende voetklachten zien te behandelen en/of voorkomen.

(Medisch)Pedicures kunnen naast hun basisopleiding specialisaties halen in onder andere de diabetische, reumatische en oncologische voet en bijvoorbeeld als sportpedicure. In dergelijke opleidingen wordt de pedicure voorzien van kennis en vaardigheden welke van toepassing zijn op voetklachten die bij deze groep patiënten kunnen voorkomen. De pedicure kan de verzorging van de voeten daarmee toespitsen op het ziektebeeld, maar weet ook wanneer haar kunde ophoudt en ze de zorg over moet dragen aan een (para)medicus.

Wanneer moet je iemand doorverwijzen en wat gebeurt er dan met uw cliënt/patiënt?

Aan de hand van casussen gaan we bespreken welke discipline wie- wat- waar- doet…..

Belangrijke termen; samenwerking/ doorverwijzing naar beide kanten op/ ondersteuning…….

Cursusduur

De cursusduur is van 13.00-16.00 uur

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan de cursus dient u in het bezit te zijn van een pedicure diploma.

Cursuskosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 65,00

Accreditatiepunten   3 acc.   Domein: Professionaliteit   Categorie: Beroepsvereisten