CURSUS STARTDATUM

- 16 januari (A) , 6 februari (A), 13 februari (O), 5 maart (O) 2020

A= lesdag antidruk  O = lesdag Orthese

Inschrijven

Antidruk en Orthese technieken

U als pedicure/voetverzorger weet het beste hoe belangrijk onze voeten zijn. Door allerlei oorzaken kunnen er problemen aan de voeten ontstaan. In de praktijk zijn er diverse mogelijkheden om in heel veel gevallen de pijnlijke drukplaatsen op te lossen of verlichting te kunnen brengen. In deze 2 x 1 1/2 daagse cursus leert u de pijnlijke drukplekken verantwoord en professioneel op te lossen, of door te verwijzen naar andere disciplines.

Deze cursus is een onderdeel van de opleiding Medische Pedicure. U kunt de onderdelen ook los volgen

Antidruk technieken:   Meerdere materialen kunnen worden toegepast om pijnlijke plekken drukvrij te leggen. U leert werken met vilt, fleecy web en silopad

Tijdens de Orthese technieken leert u het zelf maken van op maat gemaakte silicone hulpstukjes. Voor het ontlasten van diverse drukplekken, voornamelijk aan- en tussen de tenen en het reguleren van teenstand afwijkingen.

Inhoud cursus

– Anatomie, Pathologie   Orthopedie
– Materiaalkennis
– Praktijk , Blauwdrukken maken en beoordelen

Cursusduur

zie hiervoor de website www.pediroda.nl,  voor dag 2 ( = halve dag) brengt u een model mee voor de praktijk.

Vooropleiding

Om aan deze cursus deel te kunnen nemen dient u in het bezit te zijn van een voor
Pedicures/Voetverzorgers erkend branche diploma.

Cursuskosten

Lesgeld   € 180,00  Antidruk technieken

Lesboek € 32,50  ( ex btw)

Lesgeld   € 180,00  Orthese technieken

Lesboek €  29,50 ( ex btw)

Voor deze dagen heeft u een blauwdrukraam nodig. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een blauwdrukraam en toebehoren, kunnen wij deze leveren met een interessante korting. Informeer hiernaar bij ons.

Het lesgeld is inclusief gratis koffie/thee.

Certificaat

Deze cursus wordt afgesloten met de uitreiking van een deelname certificaat. Voor deze cursus ontvangt u tezamen 18 accreditatiepunten Domein Voetzorg  (periode 2018-2020) 

 Of  Ortheses technieken 9 accreditatiepunten. Domein Voetzorg  (periode 2018-2020) of  9 accreditatiepunten voor de Antidruk technieken  Domein Voetzorg  (periode 2018-2020)

Oude situatie; 15 acc. punten voor beide cursussen samen , apart    5 acc. punten Antidruktechnieken  en 10 acc. punten Orthese technieken

Domein Voetzorg