Cursus startdatum 

- 2020

Inschrijven

 

Schimmelnagels en Schimmelnagelbehandeling met PACT® Therapie

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. Er is nu een nieuwe methode die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie is doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De behandelingsresultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend.

Binnen het medisch traject zijn er bij nagelschimmels weinig mogelijkheden. Het is inzetten van orale antimycotica of niets doen. Voor de pedicure / medisch pedicure ligt hier echter een uitgebreid en effectief zorgtraject. Omdat binnen de PACT-therapie het dun frezen van de schimmelnagel een belangrijk onderdeel is, is de pedicure / podoloog / podotherapeut de meest geschikte behandelaar.

PACT® is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamisch Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden. Met gebruikmaking van de PACT®MED-lamp, welke een bijzondere sterke rode LED-lichtbundel produceert, (geen laser) wordt een speciale lichtgevoelige kleurstof Toluidin-blauw die op de mycose nagel wordt aangebracht omgezet in radicale-zuurstof. Deze zuurstofvorm beschadigd de celwand van de schimmel waardoor deze sterft. Door deze behandeling kort achter elkaar te herhalen is de schimmeldodende werking nagenoeg 100 % gegarandeerd. Onderzoeken hebben aangetoond dat het bijzonder belangrijk is dat deze PACT therapie op de juiste manier wordt toegepast, zowel bij de behandelingen als het nazorgtraject. Om succes te kunnen garanderen is het volgen van de speciale cursus “Schimmelnagels en Schimmelnagelbehandeling met PACT ® Therapie” een must. Wilt u ook deze nieuwe methode in uw praktijk gaan toepassen en de schimmelnagels van uw cliënten succesvol behandelen, schrijft u zich dan in voor de cursus.

Inhoud cursus in theorie en praktijk

– Inleiding schimmels algemeen
– Diverse behandel methoden
– Wat is PACT®
– Benodigdheden t.b.v. PACT®Therapie
– Frezen kennis
– Frees technieken, met praktijkbehandeling
– Behandeling met PACT®MED-lamp in theorie en praktijk
– Nabehandeling traject.
– Prijsberekening
– Marketing producten
– Toepassen Pact ® op modellen
– Advisering naar de cliënt

Cursusduur

2 dagdelen; cursusduur van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Vooropleiding

Om deel te nemen aan deze cursus dient u in het bezit te zijn van een diploma pedicure aangevuld met Nageltechnieken, en ruime ervaring met frees- technieken.

Model; u dient voor een model te zorgen met schimmelproblematiek, deze persoon moet aanwezig kunnen zijn in de middaguren. Tijd vanaf 13.00 uur.
Tevens dient u mee te nemen voor het praktijk gedeelte van de cursus; uw eigen pedicuremotor, frezen voor het dun frezen van schimmelnagels (Mykose-set Busch) en andere pedicure praktijk materialen inclusief werkkleding.

Cursuskosten

Lesgeld; € 165,00

Tijdens de cursus dag gebruikt u de materialen t.b.v. de Pact-therapie van Havenco.

Startpakket PACT-Therapie

Na afloop van de cursus heeft u de mogelijkheid om een PACT-startpakket aan te schaffen. De prijs is € 2975,00 excl. BTW.

Lease mogelijkheden

Het is ook mogelijk een PACT-startpakket aan te schaffen via lease vanaf € 78,54 excl. BTW per maand. Informeer naar de lease-voorwaarden.

Certificaat

Deze cursus dag wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat van deelname.