Medische Pedicure   

zie voor alle informatie op de website www.pediroda.nl

Na het behalen van uw diploma pedicure (niveau 3) is het mogelijk om door te stromen naar Niveau 4/ medisch pedicure. De medisch pedicure is breed opgeleid. Deze kan alle zogeheten risicovoeten behandelen, deze kunnen o.a. ontstaan zijn door diabetes of reuma. De medisch pedicure bezit ook uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van specialistische technieken. Daarmee vergroot zij de behandelmethoden. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Tijdens deze opleiding, die zal bestaan uit het volgen van diverse modules, wordt 3 maal een proeve van bekwaamheid afgenomen, zowel theoretisch als praktisch.

Wat houdt medisch pedicure nu eigenlijk in?

Op de site  www.provoet.nl is alles terug te vinden in het BKD (Beroeps Kwalificatie Dossier voor de medisch pedicure) welke competenties u dient te beheersen kunt u bekijken in het Beroeps Kwalificatie Dossier en het Branche Competentie Profiel . Deze kunt u downloaden op de website van Provoet.

Diploma;

Bij Pediroda Zaltbommel word u opgeleid voor het Branche diploma Medisch Pedicure. Het branchediploma is erkend door de branche.

Examinering
Stichting Bravo is een stichting zonder winstoogmerk die de kwaliteit van de brancheopleidingen en de examinering van het branchediploma borgt. De examinering van de branchediploma’s wordt uitgevoerd door twee exameninstellingen. Zij staan onder toezicht van een externe en neutrale toezichthouder die wordt ingehuurd door Bravo. Stichting Bravo geeft met ingang van 1 januari 2018 de diploma’s pedicure en medisch pedicure in eigen beheer af. Ook werkt Bravo samen met particuliere opleiders aan de kwaliteit van de brancheopleidingen pedicure en medisch pedicure.

NLQF inschaling
Het branchediploma Medisch Pedicure is door het Nationaal Coördinatiepunt NLQF ingeschaald op NLQF-niveau 4. Het is daarmee qua niveau gelijk aan het mbo-4 diploma Medisch Pedicure.

Onderdelen van de opleiding zijn oa:

– voetonderzoek en basisbehandeling
– werken volgens de code van de voetverzorging specialistische behandelingen
– risicovoet
– antidruktechnieken en orthesetechnieken
– nagelreparatie – nagelregulatie- nagelcorrectie met gel/acryl
– ondernemersvaardigheden

Wat zijn de voordelen voor mij om medisch pedicure te worden?

– je kunt jezelf onderscheiden t.o.v. de pedicure zonder alle nascholingscursussen.
– naamsbekendheid bij en samenwerking met andere disciplines ( huisartsen, podotherapeuten, podologen, en andere zorgverleners).
– uitbreiding van je persoonlijke kennis en inzicht; voor jezelf, je klanten, je collega’s en andere disciplines.
– werven van cliënten die specialistische zorg behoeven.
– wat geeft de toekomst…………….?
– opstapje naar niveau 5 (Podotherapie)

Geïnteresseerd in de opleiding Medisch Pedicure ?

Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek.
We vertellen je welke mogelijkheden er zijn. Na dit gesprek krijgt u van mij een Persoonlijk Opleidingsplan POP toegestuurd zodat u weet welke onderdelen u nog moet volgen.

 

 

Mail:  info@pediroda.nl henriette@msk.nl
Site:   www.pediroda.nl  
tel: 0548-545077 tel: 088-0067600